KALDI 3 HAFTA TOP YUVARLAK MI GÖRECEĞİZ?

0
339
kaldi-3-hafta-top-yuvarkami-gorecegiz

30 Nisan 2018

Can Emre/ canemregundem.com

Can Emre

KALDI 3 HAFTA TOP YUVARLAK MI GÖRECEĞİZ?

Önce Bandırmaspor;

Bu yıl 2.Ligde şampiyonluk parolası ‘ Bir arkadaşa bakıp çıkacağız ‘ söylemi ile lige iddialı başlayan Bandırmaspor inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek şampiyon olamasa da, playofflara kalmayı başardı.

Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın her zamanki gibi destekleri ve çabaları, Kaymakam Günhan Yazar’ın katkılarına rağmen sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının ceplerinde akrep olması bu şehirde gayet normal karşılanır oldu!

Bizim zenginlerimiz her zaman ki gibi cimri… Üç büyüklere destek olanlar, listelerinde yer alanlar Bandırmaspor’a gelince  ceplerindeki akrep nedeniyle ellerini ceplerine atamıyorlar! Tüm bu olumsuzluklara, umursamazlıklara rağmen Bandırmaspor playoff’larda 2016’da Kayseri Kadir Has’ta yaptığı gibi bugünde bunu başarabilir.

Ama tüm şehir birlik, tek yumruk ve yürek olarak.

Başarılar dilerim Ban Ban…

**

1.Ligde şampiyonluk adeta bıçak sırtı.

Dört takım; Galatasaray-Başakşehir-Fenerbahçe ve Beşiktaş peşi sıra sıralanırken dün gece Galatasaray’ın Beşiktaş’ ı iyi oyun ve net skorla 2-0 yenmesinden sonra ibre şampiyonluk yolunda Galatasaray’a döndü adeta.

Galatasaray; Ligin bitimine 3 hafta kala Galatasaray’ın 66 puan’da olması 1 puanın bile büyük avantaj olduğu süper ligde Galatasaray, Akhisar ve Göztepe deplasmanı evinde Yeni Malatya ile oynayacağı maçtan 9 puan alacak güçte.

Maçlar oynanmadan bir şey söylemek ne kadar doğru ama ben analizimde Fatih Hoca’nın yakaladığı moral ve motivasyonun içeride ve dışarıda sürdüreceğini söyleyebilirim. Aksi takdirde Fatih Hoca’nın İmparator lakabı bu saatten sonra elde ettiği avantajı kaybetmesi halinde çok eleştirilecektir. Bunu Hoca’da biliyor! Süper Ligde Galatasaray-Beşiktaş derbisinden galibiyetle çıkan Galatasaray şampiyonlukta favoridir.

Medipol Başakşehir; Ligin en dinamik takımı sezon başından bu yana çizgisini korudu. Bence Teknik Direktör Abdullah Avcı’da kendini bu sene daha farklı konuma taşıyarak başarının mimarı oldu. Başakşehir’in en büyük handikap’ı evinde Fenerbahçe’ye mağlup olmasıydı. Oynayacağı son 3 maçı da kazanacak güçte olan Başakşehir, Galatasaray’ın puan kaybını bekleyecektir. Onlar için zor bir süreç. Başakşehir şampiyonlukta ikinci aday yani plasedir.

Fenerbahçe; Fenerbahçe’nin 63 puanla 3.sırada olması ve liglerin bitimine 3 hafta kala maçlar oynanmadan şampiyonlukta şansı yok demek haksızlık olur ama şampiyonluk, önünde 66 puanlı Galatasaray ve 65 puanlı Başakşehir’in puan kayıplarına bağlı. Fenerbahçe oynayacağı Bursa-Karabük ve Konyaspor maçlarından 9 puan alarak ligi 72 puanla bitirebilir. Ama ya önündekiler….

Ayrıca sezon sonu seçimlerde Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un yarışacağı Fenerbahçe’de 20 yıllık Aziz Yıldırım döneminin artık Fenerbahçe’yi ileriye taşıyamayacağı görüldüğü gibi Ali Koç’un genç ve dinamik aynı zamanda Fenerbahçe aşkı önümüzdeki sezon Fenerbahçe’yi zirveye taşıyacaktır. Bu sezon ligin bitimine kadar Fenerbahçe devam dese de şampiyonluk şansı yok gibi hatta yok… Sanırım çok eleştirilen Aykut Kocaman’ında son 3 maçı diyebilirim.

Beşiktaş; Ligin favorisiydi. Fakat Fenerbahçe kupa maçında özellikle Şenol Hoca’nın başının yaralanmasından sonra sanırım içeride de eleştirilere maruz kalan Güneş, şampiyonluk için çıktıkları Galatasaray-Beşiktaş derbisinde maç önü ve sonu yayıncı kuruluşa konuşmaması, yüzü, mimikleri ve vücut dili artık kendisi için Beşiktaş serüveninin bittiğine işaretti. Ligde 62 puanlı Beşiktaş, Kayseri-Osmanlı ve Sivasspor maçlarını alabilecek güçte bir takım olmasına rağmen bozulan moraller giden şampiyonluk şansı son 3 maçta Beşiktaş’ı etkiler. Şenol Güneş’in son 3 maçı derken Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı Fenerbahçe gibi yok… Bakalım top yuvarlaktır söylemi 3 haftada nasıl yön bulacak. Top kimi sevecek.

Yuvarlak mı? Dört köşe mi? 3 Hafta sonu göreceğiz…

Favori; Cim Bom, Plase; Başakşehir…
canemregündem.com.spor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here