MESUT ÖZİL FENERBAHÇE’YE NE KATAR

0
394
Mesut Özil Fenerbahçe'ye Ne Katar

can emre/canemregundem.com-

Can Emre

MESUT ÖZİL FENERBAHÇE’YE NE KATAR

Mesut Özil…

Futbol, dünyada bir endüstridir.

Aynı zamanda iyi futbol, kaliteli futbolcular ile güzeldir. Yine iyi bir takım, iyi ve özel futbolculardan kurulu olursa, istikrar, başarı, şampiyonluklar daha sonra da, yine futbol kulüplerinin, gelirleri artar. Bugün; yıllar sonra Liverpool’un hem ligde, hem de şampiyonlar ligindeki başarısı nedeniyle, ilk defa gelirleri artış gösterdiği gibi. Ve artık futbol, futbol değildir. Başarı para getirir. Ama başarılı olmak içinde, elinde iyi, kaliteli ve özel futbolcular olması gerekir. Aynı Mesut Özil gibi.

Mesut Özil özel bir futbolcu, harika bir sol ayaktır.

Schalke, Werder, Real, Arsenal ve Alman Milli Takımının, aynı zamanda dünyada sayılı 10 numara ve sol ayaklar içerisinde, büyüleyen futbol zekası ile Mesut Özil, dünyada futbol adına hak ettiği saygı, sevgi ve başarı adına, futbol tarihine adını yazdırırken, sol ayağı ile harikalar yaratmıştır.

Sözde, Alman Milli Takımını tercih etmesi nedeniyle, eleştirilen Mesut Özil, Türk Milli Takımı seçicilerinin, ağır davranması ve konunun üzerine düşmemesi nedeniyle, Alman Milli Takımına kaptırılmış yıldız futbolcudur. Elbette doğuştan yetenekli sol ayağının yanı sıra, Alman takımlarının, alt yapısında futbola başlaması, Alman Milli Takımında oynaması ona bambaşka özellikler kazandırmış, Almanların değişmeyen harika ‘sol’ ayağı olarak, yıllarca oynamıştır.

Her ne kadar iyi olursan ol, hatta ‘ağzınla kuş tutsan bile’ bazılarına yaranamazsın. Arsenal’ de de, Wenger’den sonra değişen, Teknik Direktör ile uyuşmazlık, yine Mesut Özil’ in sosyal medya paylaşımları, ‘Çin’ de Uygur Türklerine’ yapılanlara sessiz kalmaması, Arsenal’in ‘uzak doğuda’ Çin’de taraftarları nedeniyle, maddi kayba uğramak istememesi, Özil-Arsenal arasında ‘dar koridorda, kısa paslar’ yapılmasına varacak kadar, futbolun endüstrileşmesi adına, gelirlerinden ödün vermek istemeyen Arsenal, Mesut Özil’ den vazgeçerken;

Diğer tarafta; Ali Koç ve Fenerbahçe ise Ali Koç’un Şampiyonluk istemesi ile bu kez çubuklunun, Lefter’ler, Can Bartu’lar, Cemil Turan’lar, Rıdvan’lar ve Alex’ten sonra yerini bir türlü dolduramadığı ’10 Numara’ bu kez, Arsenal’in sadece futbol ‘un endüstrileşmesi adına, Çin’ deki taraftarlarını küstürmeme adına, Mesut Özil’den vazgeçerken, bu kez Fenerbahçe ve Ali Koç; yine futbol endüstrisinde, çubuklu sarı lacivert formanın hak ettiği ve geçmişte iyi ve kaliteli futbolcularla şampiyonluklar yaşandığı gerçeği ile hem Türkiye, hem de Avrupa liginde başarılar, şampiyonluklar, taraftar ve maddi anlamda kazanç sağlama adına, Alman Milli Takımının, Real Madrid ve Arsenal’in 10 Numarası ‘Sihirli Sol Ayağı’ Mesut Özil’i transfer ederek, hem ülkemizde, hem de dünyada, Pandemi ile birlikte yavaşlayan ve ağır yara alan ekonomik durumda, ‘Özil’i’ transfer etmesi, bence yılın olayıdır.

Neden?

Nedeni basit. Amerika’ya doğru yol alacak uçağı, Fenerbahçe/Kadıköy’e çevirmek kolay değildir. Önce Mesut Özil’in Fenerbahçe ‘li olması, Ali Koç farkı, çubuklu özlemi hatta belki de, Sosyal Medya’da, Uygur Türkleri adına paylaşımları, Arsenal’ in maddi kayıplarının yanında, belki de bilemeyiz, yıllar önce Milli Takım seçicilerinin ağır davranmalarının karşılığı olarak, Fenerbahçe’ yi tercih etmesi, paranın yanında başka değerlerinde buna; ‘arkadaşlık, siyasi, sponsorluk vs.vs.’ ne derseniz değin, Özil’in Fenerbahçe’yi tercih etmesi de, Özil-Fenerbahçe markası adına önemlidir.

Geldiği günden beri, televizyonlar, basın toplantıları, gazeteler, yorumlar, Facebook, Twitter, İnstagram’ da en çok konuşulan konuların başında gelirken, Mesut Özil farkı Fenerbahçe’ ye moral ve motivasyon katıp, ‘Şampiyonluk’ şansını yukarılara taşırken Fenerbahçe’ nin, Fenerbahçe’ de Mesut Özil’i transfer ederek, bizlerin de Mesut Özil’i izleme fırsatı sağlarken, aynı zamanda futbol ‘un endüstri olduğu düşünüldüğünde, satılacak formalar, atkılar ve ürünler vs. vs. İle Fenerbahçe’de kazanacaktır. Hem de rakiplerine fark atıp, onların moral motivasyon konusunda etkileyerek.

Mesut Özil Fenerbahçe’ ye ne katar?

Fenerbahçe bir markadır. Mesut’ ta öyle.

Bence Fenerbahçe, Mesut Özil’i transfer ederek, ‘Mesut’ olacaktır.

Nasıl Mesut derseniz?

Yaşayacağı Şampiyonluklar ile futbol dünyasında, başarılar kazanarak, kasasını doldururken, Mesut’ ta kazanacaktır.

Diyorlar ki; Mesut Fenerbahçe içinde dengeleri bozar mı?

Niye bozsun ki?

Her şeyin bir değeri vardır.

Real Madrid, Arsenal ve Alman Milli Takımının, sihirli sol ayağı ve 10 numarasına her kez saygı gösterecektir, bu kesin. Her biblonun, pırlantanın, değeri ayrıdır.

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Kloop, Özil için; Futbol dünyasında onun üzerine 10 numara görmedim. Bu güne kadar çakması bile çıkmadı’ derken, ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu vurguluyor.

Fenerbahçe’ ye ne mi katar?

Adı Fenerbahçe tarihine yazılacak kadar, başarı…

Hoş geldin Mesut Özil;  Fenerbahçe’ye

Evin Oğlu Özil, Hoş geldin…

Saygılarımla.

canemregundem.com.spor