İLK  MAÇLARIN  GÜNAHI  OLMAZ

0
25

Can Emre Gündem

Can Emre

İLK  MAÇLARIN  GÜNAHI  OLMAZ

Bandırmaspor-Erzurumspor maçı ; 3-2

Hava çok  sıcak. Sezonun ilk maçı, seyirci önüne yine yeni transferler ile ilk çıkış. Hoca yeni, teknik ekip yeni hatta yönetim yeni kısacası, 2024/2025 sezonuna yeni umutlarla başlangıç yapılan Trendyol 1.lig maçı her yönüyle, taraftar ve kulüp açısından önemliydi.

Sezon start vermişti.

Taraftar takımına sahip çıkmış, kombine ve forma kampanyalarına katılarak, bordo beyaz armasına gönül verenler sıcağa rağmen maça gelerek, her zamanki gibi baştan sona destek vererek, ilk maçtan galibiyet ile ayrılmak istiyordu.

Konuk Erzurumspor ise transfer yasağı nedeniyle transfer tahtası kapalı olduğu için eksik ve yetersiz bir kadroya sahip olmasına rağmen, tecrübesini sahaya yansıttı. Mustafa Yumlu, Eren Tozlu tecrübelerini gösterdiler.

Maç nasıl biter? Diye sorduklarında üç ihtimali bir maç,  “ilk maçların günahı olmaz ” dedim. Ve maç içinde üç ihtimali de yaşadık.

Maça gelince.

Özellikle ilk yarı Bandırmaspor sezonun ilk maçı ve havanın da çok sıcak olması nedeniyle, sahada hiç bir varlık gösteremedi.

Defansı ağır. Orta sahasındaki futbolcular şekersiz sakız gibi forvet ise yeterli top alamadığı için oyun açısından ağır, yavaş, dağınık bir görüntü çizdi. Saha içi kurgusu yoktu. Oyuncular ilk maç nedeniyle heyecanlıydı. Normaldir.

Özellikle orta sahamızda, oyunu her yönüyle oynayabilen, rakip ceza sahasında forvetleri topla buluşturacak, dikine oynayan, geçiş oyununda etkili bir 10 numaranın olmaması Bandırmaspor için handikap. Geçen yılda yoktu böyle bir futbolcu. Bu yılda yok.

(6) Hikmet, (20) Kerem, (41) Mehmet ve (10)  Adama Salimou dörtlüsü ağır ve etkisizdi. Çok top kayıpları yaşadık. Bunlar, iyi bir 10 numara özelliği taşımadığı için sadece koşmakla yetindiler. Dediğim  gibi orta sahamız şekersiz sakız gibiydi!

Defans uzun boylu olmasına rağmen çok ağırdı. Atınç ve Edson zor anlar yaşadılar. Elbetteki sıcak hava maça damgasını vursa da, iki gol atmasına rağmen (7) Paulo Rafael ilk yarı durgun ve etkisizdi. Oyuna sonradan giren eski gol kralı (29) Lopes Paxiao gol atarak kalitesini ortaya koysa da, daha kaliteli takımlara karşı diri ve sert defanslara karşı deplasmanda ne yapar? Hep beraber göreceğiz. Lig uzun bir maraton.

İlk maçların günahı olmaz. Bandırmaspor sezona zorlandığı maçta  3-2 galip gelerek üç puan ile başlaması; takım, teknik heyet, yönetim ve taraftar için çok güzeldi.

Ancak goller bizi yanıltmasın, daha takım tam olarak hazır değil. Üç dört maç geçmesi gerekir. Özellikle bu yıl güçlü takımlar var. Deplasmanlar çok önemli. Ancak orta sahaya takviye şart. İyi bir 10 numaraya, takımı ceza sahasına sokacak, dikine oynayan, skorer bir futbolcuya ihtiyacımızın olduğu aşikar.

Ama ilk maçta galibiyet güzeldi.

Günahıyla, sevabıyla ilk maçı 3 gol ve 3 puan ile tamamlamak hepimiz için iyi bir başlangıç oldu. Biraz zamana ihtiyacımız var.

Tabi ne kadar? Bekleyip göreceğiz. Takım olmak önemli. Mustafa hoca’da bunu başaracaktır inanıyorum.

Bandırmaspor’a yeni sezonda başarılar dilerim. Yolları açık olsun.

Tebrikler çocuklar…

Can EMRE

TEILEN
Önceki İçerikYAZILMAMIŞ MEKTUPLAR
Sonraki İçerikBANDIRMASPOR KAYIP
Bağımsız, özgür, hiç bir kişi yada kurum ile nakdi, ayni yardım ilişkisi içinde olmayan, sadece özgür gazetecilik ve habercilik yapan, çevreye, doğaya ve canlı haklarına saygılı, gazetecilik anlayışı ile gündeme ışık tutmak için yola çıktım. Amacım sadece gazetecilik...