EVRİM TEORİSİNİ RED EDENLER COVİD-19 İÇİN DUA İSTEDİLER

0
512

Can Emre/ canemregundem.com

Can Emre

EVRİM TEORİSİNİ RED EDENLER COVİD-19 İÇİN DUA İSTEDİLER

Bugün ‘Evrim Teorisini’ red edenler, aslında bilimi de, ret ettiler.

Neden bizde ‘evrim teorisi’ red ediliyor.

Konu; din gibi gözükse de, aslında değil.

Neden?

Siyasi,

Emperyalist programın diğer ayağı.

Bilim çağdaşlık anlamında, toplumun gelişmişliği, bireylerin eğitimi, gelecekte  insanlara rehber olacak, onlara yol gösterecek, yine onları aydınlık geleceğe taşıyacak, somut bir yapıdır. Din ise soyut bir kavramdır.

Covid-19 ile birlikte yaklaşık 1 yıldır, değişen dünya düzeni içinde; aşının bulunması, uygulanması, bazı ülkelerde hızlı bir şekilde ilerlerken, özellikle bizde; istenildiği hızda ve miktarda sağlanamadığı için uygulamada, aksaklıklar meydana geliyor.

Ama

Tamda böyle bir zamanda; Diyanet İşleri Başkanı Erbaş devreye girerek, din adamı vasfı ile Covid-19 için yani salgının, sona ermesi için dua edilmesini istiyor…

Yaklaşım bilimsel değil, dinsel…

1 yıldır dua ediliyor; dua ile geçen somut, mikroskobik ortamda görülen, bilinen ve kendisini yenileyerek, mutasyon yapan virüsün, dua ile kendisini yok etmesi, nerede görülmüş? Görülseydi zaten bir yıldır biterdi.

Yeterli sayıda aşı olmayınca, iş Diyanet İşleri Başkanına kalıyor.

Evrime karşı gelenler, red edenler, şimdi aşı olmayınca dua ederek koronovirüs salgınını önleyelim diyerek, topluma mesaj veriyor..!

Kendisi de yakın zamanda Covid-19 geçirdi. Nasıl geçti rahatsızlığı? Dua ile mi? Hayır. Hastanede tedavi ile. O zaman ne yapılması lazım mış? Evrim teorisini kabul ederek, çağdaşlık, modernlik ve bilimde en iyi seviyelere gelmek.

Biz ise halen daha Orta Doğu kafasında; Halifelik isteriz. Yani din tandanslı yönetim.

Bir anlamda, Orta Doğu’da görülen ‘Radikal Örgütlerin’ varlığı ile oluşan ortamları istiyorlar, hayal ediyorlar. Buyurun siz önden gidin.

Orada;

Zorla din, zorla namaz, zorla kapanma, zorla yaşam, zorla itaat…

Bunun adı ‘Faşizm’

Senin; hilafet isteriz temennisinin sonu, Orta Doğu kafası.

Bilime; yani çağdaşlığa, modernliğe ve gelişmişliğe düşmansınız.

Bilimin yeşermesini istemiyorsunuz. O nedenle din adı altında, evrim teorisini inkar ederek, atadığınız rektörler, dekanlar, profesörler eliyle, yine onlara koltuk ve rant sağlayarak, onlar üzerinden ‘Üniversitelerin’ bilim ve bilimsellikten uzak, sessiz yığınlar, sorgulamayan beyinler ve öğrenciler isteyerek, evrim teorisini ret ederek, siyasetinizi bu yönde yapıyor,  bizleri Ortadoğulaştırmak istiyorsunuz.

Bu gün Orta Doğu denilen yer; radikal İslami örgütlerden geçilmiyor. Acaba ‘hilafet’ isteyerek, sözde din tandanslı devlet isteyenler, Osmanlı hayali kuranlar oralara gitti mi? Yaşadı mı? Yaşayabilir mi? Rahat olabilir mi?

Buradaki gibi AKP’ ye üye olup, pudra şekeri üfleyebilir mi? Zengin olabilir mi? Hastalandığında, en iyi hastanelere gidebilir mi? En iyi arabalara binebilir mi?

Radikal İslam da dinin esas alındığı ortamda bunlar, mümkün değil.

Kapitalizm, aslında kölelik düzenidir. Faşizmdir, baskı aracıdır. Zorlama dır…

Bu gün Orta Doğu’da;

Baskı, korku, zorlama ve itaat etmek. Yani Faşizm, yaşanmaktadır.

Silah zoruyla, yaptırım.

Senin istediğin; Orta Doğu kafası yani sözde ‘Halifelik özentin, Osmanlıcılık hayalin’, bugün Orta Doğu’da olduğu gibi Radikal Örgütlerin silahla sağladığı ortamlardır.

Yani her şeye ben hükmedeyim.

Yasamaya, yargıya, vatandaşlara, ülkeye…

Covid-19 dua ile geçer mi?

Dua bahane, sistem şahane.

Kontrol bende, güç bende.

Ben yöneteyim.

Nasıl?

Dua ile.

Her dua kabul olsa!

Saygılarımla…

canemregundem.com

 

TEILEN
Önceki İçerikAŞI OLANLAR, AŞI OLMAYANLARA ÖĞÜT VERİYOR
Sonraki İçerikDARBE NASIL OLUR
Bağımsız, özgür, hiç bir kişi yada kurum ile nakdi, ayni yardım ilişkisi içinde olmayan, sadece özgür gazetecilik ve habercilik yapan, çevreye, doğaya ve canlı haklarına saygılı, gazetecilik anlayışı ile gündeme ışık tutmak için yola çıktım. Amacım sadece gazetecilik...