KADINLARDAN ANLAMLI SERGİ ve DAYANIŞMA
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Yaşasın Diye Dayanışma Sergisi Düzenledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadınlarımızın toplum içinde ve yaşamlarında maruz kaldıkları, şiddet, cinsel istismar ve ölüm olaylarına kadar giden süreçleri önleme ve protesto etme adına, ortaya koyduğu mücadelesine bir yenisini daha ekleyerek, 13-14 ve 15 Ocak tarihlerine kadar sürecek “Kadın Dayanışma” etkinliklerinin bu bölümünde, 20 kadın sanatçıyı bir araya getirerek, eserlerini “KADINLAR YAŞASIN DİYE” konsepti altında, saat 16.00’da KargArt’da, tanıtım kokteyli ile sergi açılışını gerçekleştirdi.
Sergiye katılan sanatçılar; Arzu Arbak, Ayşecan Kurtay, Ayşegül Sağbaş, Beyza Boynudelik, Burçin Erdi, Didem Ünlü, Ece Beylikçi, Eda Emirdağ, Fürüzan Şimşek, Işıl Güleçyüz, Leyla Emadi, Maartiz, Merve Dündar, Nazan Azari, Nur Gürel, Pemra Aksoy, Saliha Yılmaz, Zeycan Alkış, Zuhal Aktan, eserleri ile sergiye renk katarken, aynı zamanda “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun” çalışmalarına, destek vermenin mutluluğunu yaşadılar.
Bu anlamda, gerek sanatçılar gerek platform temsilcileri “Kadınlar Yaşasın Diye” ortaya konan emeklerin ve çabaların, kadınların toplum içinde hak ettiği değeri görmesi adına, anlamlı bularak, şunları söylediler.
Ulviye Mumcuoğlu – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu : “Platform olarak, bugüne kadar kadınlarımıza yapılan her türlü şiddet ile mücadele halindeyiz. Kadınlarımıza yönelik, taciz, şiddet, cinayet gibi kabul edemeyeceğiz eylemlere maruz kalan kadınlar için, başta Gülsüm Kav Hanım koordinatörlüğünde özellikle Özge Can cinayeti ile birlikte bu platformu oluşturarak, kadınlarımızı sesi olmaya çalıştık. Burada ise Sanatçı Beyza Boynudelik koordinatörlüğünde 3 günlük sergi ile yine onların sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.
Beyza Boynudelik – Ressam: ” Bir süreden beri bu platformu biliyor ve takip ediyorum. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun yaptıklarını sonuna kadar destekliyorum. O nedenle ben ve sergiye katılan tüm sanatçı arkadaşlarım, benim gibi bu platformun ortaya koyduğu çabaları taktirle karşıladığımız için kadınlara yapılan şiddete, her platformda karşı olduğumuzdan, bu gün bu sergiyi gerçekleştirerek, platforma destek olduk. Benim için destek önemliydi. Kadına dair bakış açısı ve ikinci bir göz ile görülmesi, aynı zamanda oluşumun çalışması bizi etkilediğinden, bizde onlara eserlerimiz ile “Kadınlar Yaşasın Diye” konsepti adı altında destekledik. Desteklemeye de devam edeceğiz.” dedi.
Arzu Arbak – Fotoğraf Sanatçısı: ” Kadın olarak, bu projeye katılarak, yine kadınlar için mücadele veren “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna” destek amacı ile özellikle toplum içindeki kadını ele alarak, fiziksel şiddetin yanında, diğer sıkıntılarında giderilmesi toplum adına kadınların ezilmesini, yok sayılması ve bakış açısının değişmesi ile bu platforma destek vermek için bugün buradayım. 2008’den buyana sanatımı fotoğraf ile icra ediyorum. Bu tür organizasyonlarda yer alarak kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğim.” dedi.
Zuhal Aktan – Ressam: ” Bir süredir bu platformun çalışmalarını yakından takip ediyorum. Çalışmalarını ve kadınlar adına ortaya koydukları mücadeleleri takdir ile karşıladığım için, kadına dair bakış açısının değişmesi ve olayın ikinci bir göz ile görülmesi benim açımdan önemliydi. O nedenle kadınlarımızın toplum içinde yaşadığı sorunlara destek olmak için buradayım. Aynı zamanda kadınlarımıza yapılan her türlü şiddetin son bulması ümidiyle, destek veremeye kendi adıma devam edeceğim” dedi.
Ayşecan Kurtay – Plastik ve Karışık Sanatlar: “Toplumda kadınlarımızın yaşadığı her türlü şiddet kabul edilemez boyutlarda. Bugün bunun mücadelesini veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformun yaptıklarını, takip ediyor ve destekliyorum. Ülkemizin şartları ortada, bu ortamda sergilerin nasıl bir şey olacağından, emin olamıyorsunuz. Benim eserlerimde biraz fluluk ile cızırtılılık olsa da, aslında devamlılık çok önemlidir. Biz kadınları anlamak için aslında, erkeklerin toplumda kadına bakış açısının değişmesi ile birlikte eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitim içinde geleneksel öğretiler ile bu sorunlar çözülmez. Öncelikle insan hatta iyi insan olabilmek için, eğitim ile birlikte toplum olarak, erkeklerin kadınlara bakış açısının değişmesi için konunun temeline inilerek, mutlaka bunun değiştirilmesi için her kesimim, ailelerin eğitilmesi gerekir, diye düşünüyorum.” dedi.
Saliha Yılmaz – Ressam-Seramikçi: ” Amacım kadın cinayetlerinin durdurulması ve buna tepki olarak buradayım. Aynı zamanda bu platformun çalışmalarını takip ederek, yaşananlara tepki olarak, sessiz kalınmaması ve kadınların bir arada bulunarak, olaylara direnmek ve tepki göstermek adına destekliyorum. Bu sergiye kadının içsel ve ruhsal dönüşümünü yansıttığım eserim ile katılıyorum. Platformu desteklediğim gibi, bundan sonra yapılacak etkinliklere de destek vererek, kadınlarımızın toplum içinde karşılaştığı olumsuz olayların son bulması için platformu destekleyeceğim.” dedi.
ADRES: İstanbul/Kadıköy: KargART
[envira-gallery id=”7953″]
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.