TEŞEKKÜRLER BANVİT TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR, TEŞEKKÜRLER BASKETBOL

0
344
tesekkurler-banvit-tesekkurler-cocuklar-tesekkurler-basketbol

13 Mayıs 2018

Can Emre/ canemregundem.com

Can Emre

TEŞEKKÜRLER BANVİT TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR, TEŞEKKÜRLER BASKETBOL

11 ve 12 Mayıs’ta Sinan Erdem Spor Salonunda Basketbol adına adeta bir şölen vardı.

Türkiye Basketbol Federasyonu gençlerin parkelerde daha fazla şans bulması adına düzenlediği gençler ligi dörtlü final heyecanı bizleri, basketbol severleri, aileleri ve Basketbol Federasyonunu gelecek adına umutlandırdı. Bandırma temsilcisi Banvit ‘in dörtlü finalde Anadolu Efes- Darüşşafaka ve Fenerbahçe Doğuş ile oynaması basketbol adına, Bandırma adına önemli bir olaydı.

Sadece parkede dört takımın mücadelesinin yanında özellikle Sinan Erdem Spor Salonunun bahçesinde kurulan portatif sahalarda mücadele eden yüzlerce basketbolcu minik sporcular, genç erkekler ve genç kızların mücadeleleri adeta nefesleri kesti.

Daha sonra bu minik ve genç sporcuların sahadaki ağabeylerini seyrederken yaşadıkları heyecanı görmek, ailelerinden, öğretmenlerinden ve antrenörlerinden aldıkları eğitim ve desteklerin onların iyi birer sporcu ve birey olma adına önemli bir göstergeydi.

Sinan Erdem’de iki gün boyunca İstanbul’da bulunan ve aktif olarak basketbol oynayan minikler ve gençler kategorilerinde mücadele eden ve dereceye giren takımlara Basketbol Federasyonunun ödül vermesi onların gelecekte daha başarılı basketbolcular olma adına önemli bir organizasyondu.

Bandırma temsilcisi Banvit yıllardır alt yapılara önemli destekler sağlayan Türk Basketboluna katkı verme adına miniklerden başlamak üzere genç takımlar düzeyine kadar tüm Türkiye’yi tarayarak adeta Basketbolcu fabrikası olarak bu camiada haklı olarak en müstesna yerini almıştır.

Banvit

Eski dostum Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç ve Banvit ailesini Türk Basketboluna verdikleri katkı için bir kez daha tebrik ederim. Önemli ve haklı bir başarı hikâyesi yazdılar. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve ekibini Basketbol adına yeni planları ve organizasyonları hayata geçirdikleri ve basketbol sporunu sevdirmek için yetenekli gençler kazanma adına iki gün boyunca Sinan Erdem Spor Salonunda başarılı organizasyonu için tebrik ediyor, bu organizasyonların devamını diliyorum.

Basketbol seyircisi diğer spor branşları gibi değil. Çocuklarının gelişimini yakından takip eden, aileler, öğretmenler, takım koçları, küfürsüz salonlar, centilmence müsabakalar bu sporun gelişmesine en güzel örnekler. 2 gün boyunca Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan gençler ligi final maçları sonunda birinci Anadolu Efes, ikinci Darüşşafaka üçüncü Fenerbahçe Doğuş, dördüncü Banvit olurken dereceden daha çok takımların yetiştirdikleri ve şu anda A Takım düzeyinde oyuncuları seyretmek en güzel görüntülerdi.

O nedenle gençleri önemseyen ve onları destekleyen biri olarak basketbol adına Banvit’in başarılarını, Basketbol Federasyonunun yeni nesil basketbol sporcusu yetiştirme planlarını ve yaptıklarını alkışlıyorum. Bana göre Basketbol 4-5 yıl içinde Türkiye’de futbolu geçecektir diye düşüyorum. Daha kaliteli sporcu, daha kaliteli seyirci, küfürsüz salonlar, bilinçli aileler, gençler ve çocuklar açısından onların yetişmesi adına önemli bir süreçtir basketbol.

Belki toplumda ve spor camiasında futbol kadar bir yer bulmasa da bana göre iki gün yaşadıklarım ve gördüklerim karşısında İstanbul basketbol adına hem kaynak hem de iyi bir mücevher gibi değerli bir merkez konumunda.

Atatürk’ün bir sözü ile bitirelim; ‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaksını severim’

Evet, iki gün boyunca salonda ve salon dışında bunu gördüm. Arkadaşlık, kardeşlik ve dostluk.

Teşekkürler Banvit, teşekkürler çocuklar ve teşekkürler Basketbol ailesi.

Emeklerinize değdi…

canemregündem.com.spor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here