DEĞİŞİM BİR GÜN SENİ DEĞİŞTİRİR

0
171
degisim-bir-gün-seni-degistirir

06 Haziran 2018

DEĞİŞİM BİR GÜN SENİ DEĞİŞTİRİR

20 yıldır Fenerbahçe’de Başkanlık yapan Sayın Aziz Yıldırım’ı kongrede yenen yeni Başkan Sayın Ali Koç, değişimin önünde kimsenin duramayacağını bize bir kez daha gösterdi.

Adeta ‘Değişim bir gün seni değiştirir’ mottosuyla.

Fakat bu değişimi dışarıdan irdelemek, yorumlamak, Sayın Ali Koç başardı, diğerleri de başarabilir sözleriyle açıklamak en hafifinden basitlik olur. Bugün Fenerbahçe Başkanlığı koltuğuna oturan Sayın Ali Koç buraya gelirken aslında zorlu virajları dönerek, rampaları aşarak geldi. Hiçte kolay gelmedi.

Ancak, yaptığı seçim propagandası, taraftarlar ile kucaklaşıp bütünleşmesi, Fenerbahçe mutlaka bu sisli ortamdan kurtulmalı, yeni güneşli günler göreceğiz sözleri onun inanmışlığının yanında taraftarlarını da buna inanması zaferinin mihenk taşıdır.

Gerek Sayın Ali Koç, gerekse taraftarlar sonuna kadar inanarak, güvenerek birbirlerine destek oldu. Şimdi gündemde Sayın Ali Koç’un bu zaferinin siyasete yansımaları konuşuluyor.

Yani mevcut iktidara karşı muhalefetin de bunu başarabileceğini ima ederek Sayın Ali Koç’un zaferinin siyasi alanda da kendini göstermesi umut ediyor.

Eski Başkan Sayın Aziz Yıldırım’ın 20 yıldır Fenerbahçe’de yarattığı baskı ve korku imparatorluğu bir gecede yerini Kalamış’tan doğan güneşe bıraktıysa yine 16 yıldır iktidarın yarattığı baskı ve korku imparatorluğu bir gecede 24 Haziran’da son bulabilir.

Neden olmasın. Ama inanmak gerek.

Beklenti ve istek yeni Başkan Sayın Ali Koç’un yaptığını başarabilecek Millet İttifakı adayları Sayın Muharrem İnce, Sayın Meral Akşener ve Sayın Temel Karamollaoğu’ndan da bu değişimi hayat geçirecek performansı yakalamaları.

İnanmak, güvenmek, ortak paydada birleşmek. Ben değil, biz felsefesini ortaya koyarak toplumun tüm katmanlarıyla kucaklaşıp, ötekileşen, ayrışan, yok sayılanlarla el ele vererek bunu başarılabilmenin artık önü açıldı.

Şimdi açılan bu yoldan yürümek. Önce inanmak gerek.

Önce inanmışlığı ve dinamikleri harekete geçirmek gerek.

Evet, Sayın Ali Koç başardı. Fenerbahçe dinamiklerini harekete geçirdi. Şimdi halk merak ediyor. Bu zafer siyaseten tekrar edilebilir mi? Bunu, sandıkta 24 Haziran’da göreceğiz.

Değişimin önünde kimse duramaz. Değişim bir gün seni değiştirir mottosuyla; Şimdi yorgun, bıkkın, hatta çaresiz ve hayallerini kaybetmiş bir toplumun, Kalamış’tan Fenerbahçelilerin güneşin doğuşunu seyretmeleri gibi,

Halkında Anıtkabir’den yeniden güneşin doğuşunu seyretmesinin şifresinin inanmak, güvenmek ve kenetlenmek olduğunu Kadıköy’de gördüğümüz gibi Sayın İnce, Sayın Akşener ve Sayın Karamollaoğlu’nunda göstermesini beklerken,

Onlarda değişecek, onlarda gözlerindeki perdeyi kaldıracak.

Kimler? Oy verenler. Ülkenin menfaatlerinin kendi menfaatlerinin üzerinde olduğunu görecekler. Çünkü hepimizin aynı gemide olduğunu hissedecek, anlayacak. Geminin sisli ortamda denizde sürüklendiğini hissederek, görerek kendi menfaatlerinden öte ülkenin menfaatlerinin her şeyin önünde olacağını bilecekler.

Gemi çok ama başka Türkiye yok.

Ve değişim şart.

Biz yapamazsak, başkaları bizi değiştirecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here